En slags introduksjonspost

Jeg har hatt lyst til å lage en blogg om ADHD og de komorbide lidelsene jeg har klart å "samle opp" gjennom livet. I dag tenkte jeg at det var på tide.

Jeg er en jente (kvinne?) på 29 år. Jeg ble diagnotisert med uoppmerksom type ADHD i sommer. Av komorbide tilstander vet jeg at jeg har angst, OCD og depresjon. Disse tre har jeg nå milde versjoner av. Jeg hadde kraftig angst og depresjon, og har vært medisinert mot dette i mange år. Nå har jeg lært meg å leve med disse problemene uten medisinering, så de hindrer meg ikke mye i hverdagen. OCDen min utarter seg mest i uønskede tanker, spesielt rundt kniver og skarpe gjenstander.

Av komorbide tilstander jeg tror jeg har, og nå skal jobbe for å bli utredet for, er en del BFRB-lidelser. BFRB står for Body-Focused Repetitive Behavior, og innebærer tilstander som trikotillomania, dermatillomania og lignende. Jeg tror jeg har mange av disse i mild form. En liten liste over ting jeg mistenker jeg har er trikotillomania, dermatillomania og dermatophagia. Disse er jeg da ikke diagnotisert med, bare så det er sagt. Men jeg har begynt å legge merke til hvor ofte jeg peller rundt i håret mitt på leting etter de stygge, krøllete hårene mine for å nappe dem ut. Trikotillomania ville ha forklart så mye, blant annet hvorfor jeg har et tonn med mye kortere hår overalt. Jeg har også gnagd mye på fingre, og sårskorper får aldri være i fred. Derfor har jeg masse arr jeg kunne ha sluppet.

Det er smertefullt lite informasjon om noe av dette. Eller, ADHD har begynt å komme frem i lyset, såvidt. La meg omformulere. Det er smertefullt lite informasjon om BFRB generelt, spesielt på norsk.

Så, denne bloggen blir en slags dokumentasjon av hva jeg gjør, hvordan ting påvirker meg, og kanskje til og med informasjon om diagnosene. Jeg tenker også å ha poster der jeg rett og slett skriver hvordan jeg føler meg. Litt blanding, med andre ord.

Jeg har et ønske om å prøve å være anonym på denne bloggen. Så får vi se hvordan det går.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

lettdistrahert

lettdistrahert

29, Trondheim

Har ADHD, og prøver å finne ut hva dette betyr.

Kategorier

Arkiv

hits